Betalning av hyran

Hyran betalas alltid i förskott och betalningen ska ske senast den sista vardagen inför varje kalendermånads utgång. Du kan se dina hyresavier på Mina sidor, där kan du även se om de är betalda samt skriva ut dem. 

 

Hyran kan du betala på olika sätt:

  • Kivra
  • Internetbanken
  • E-faktura
  • Autogiro
  • Hos din bank

Kivra

Om du som hyresgäst är ansluten till Kivra får du automatiskt din hyresavi dit. Du kan enkelt betala din hyresavi genom att logga in på Kivra med ditt BankID. Om du inte vill ha din hyresavi till Kivra behöver du logga in på Kivra och ta bort Faxeholmen AB som avsändare.

 

Internetbanken

Betalar du din hyra manuellt via din internetbank är det viktigt att ange vårt bankgironummer 5815-2711 samt det OCR-nummer som finns på den aktuella avin.

 

E-faktura

Med e-faktura får du din hyresavi elektroniskt till din internetbank. Du kan titta på avin via din internetbank och den ser ut precis som hyresavin du kan få på papper.

 

Följ stegen nedan för att ansluta dig till e-faktura

  1.     Logga in på din internetbank
  2.     Välj e-faktura och anslut Faxeholmen AB
  3.     Fyll i uppgifterna i det formulär som du blir länkad till
  4.     Nu är det klart och banken kommer att meddela när det finns en ny hyresavi

 

När en ny e-faktura finns i din internetbank loggar du in och godkänner den. Belopp, OCR-nummer och datum är redan ifyllt. Självklart kan du titta på fakturan innan du godkänner den.

E-faktura är enkelt, kostar inget och vi minskar tillsammans belastningen på vår miljö.

 

Autogiro

Med autogiro dras hyran automatiskt från ditt konto. Det enda du behöver tänka på är att du ska ha pengar på kontot den sista vardagen i månaden, det är då hyran dras. Det är möjligt att välja ett annat datum  för dragning av hyran. Om du betalar hyran via autogiro får du ingen hyresavi hemskickad.

 

Blankett för autogiromedgivande för hyresinbetalning (pdf)

 

På bank- eller postkontor

Vid betalning via bank- eller postkontor ska du använda inbetalningskortet som kom med din hyresavi.

 

Betala i tid

Kom ihåg att betala din hyra senast den sista vardagen inför varje kalendermånads utgång. Om du inte betalar hyran i tid kommer du få ett inkassokrav från Svea Inkasso (enligt Inkassolagen 5§) som är det inkassoföretag vi använder. Vi skickar ingen betalningspåminnelse. Har du frågor kring ditt inkassokrav ska du kontakta Svea inkasso.

Länk till Svea Inkasso

 

Äldre inkassoärenden ligger kvar hos vårt tidigare inkassobolag Inkasso Marginalen AB.
Länk till Inkasso Marginalen AB