Att söka lägenhet

Att söka lägenhet hos oss är enkelt. Här hittar du information om hur bostadskön fungerar.

 

Så här gör du för att söka

 

 1.  Registrera dig som bostadssökande
  Du kan ställa dig i vår bostadskö från den dagen du fyller 17 år. Du börjar att samla köpoäng från den dagen du registrerar dig. Observera att du även kan registrera dig i vår seniorkö samt bilplatskön. Via mina sidor kan du se dina aktuella köpoäng.
  Registrera dig som bostadssökande härRegistrera dig som bostadssökande här. Öppnas i nytt fönster

 2. Sök och anmäl intresse på lediga lägenheter
  Alla våra lägenheter samt bilplatser annonseras på vår hemsida. Lägg intresse på de lägenheter som passar dig, observera att du endast kan göra tre intresseanmälningar åt gången.
  Sök lediga lägenheter här Sök lediga lägenheter här. Öppnas i nytt fönster
 3. Gå på visning
  När du får ett erbjudande om att gå på visning av lägenheten är det viktigt att du tar kontakt med personen som ska visa lägenheten. Du har vanligtvis sju dagar på dig att titta på lägenheten och svara på ditt erbjudande. Det är viktigt att du svarar på de erbjudanden du får. Du kan tacka JA till endast ett erbjudande åt gången.

 

Marknadsplats Torget och Direkt

Vi har två marknadsplatser där våra lägenheter och bilplatser läggs ut, Torget och Direkt.
På Torget får de fem personer med högst köpoäng ett erbjudande att gå på visning.
På Direkt får de fem personer som först lägger intresse ett erbjudande att gå på visning.

 

Om köpoängen


Samla köpoäng

Du börjar att samla poäng från den dagen du registrerar dig som sökande hos oss. Nya bostadssökande får två poäng om dagen och våra nuvarande hyresgäster får en poäng om dagen. Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas till någon annan. Via mina sidor kan du se dina aktuella köpoäng.


Behålla köpoängen

För att få behålla dina köpoäng måste du uppdatera din profil var 12:e månad. Det är upp till dig att uppdatera din profil, men vi skickar alltid ut en påminnelse till den adress eller mejl du har angivit när det börjar närma sig. För att uppdatera din profil räcker det att du loggar in på den. Glöm inte att uppdatera dina kontaktuppgifter om de har förändrats.


Inflytt och utflytt

När du tackar ja till ett kontrakt använder du de köpoäng du samlat på dig. Dina köpoäng kommer därmed att starta om på noll från kontraktsdatumets start. Du behöver inte aktivera dig igen för att samla köpoäng, det sköts automatiskt.

Om du flyttar från Faxeholmen kommer dina köpoäng att nollställas den dagen ditt kontrakt tar slut. Du måste själv aktivera dig i kön igen för att fortsätta samla köpoäng.