PÅGÅENDE PROJEKT

Det händer mycket hos oss! Faxeholmen strävar efter att vara en positiv kraft i Söderhamns kommun. Vi jobbar för att stärka banden mellan människor, att göra Söderhamn till en kommun för alla och för att ta Söderhamn in i framtiden.

Det kräver både att vi tänker nytt och att vi arbetar systematiskt för att hålla en hög nivå. Vårt miljöarbete pågår ständigt och innebär att vi utför standardmässiga kontroller av radon, brandskydd och ventilationsanläggningar. I våra fastigheter sker också ständiga förbättringar genom energibesparingar och satsningar på fiber för datatrafik.

 


Förråd blir ungdomslägenheter
Sedan årtionden tillbaka har det lilla gårdshuset vid gamla Nejlikan fungerat som förråd. I ett spännande projekt byggs det nu om till tre stycken ungdomslägenheter.

– Det kommer att bli tre häftiga lägenheter när de är klara, säger Anette Nord, marknadsansvarig på Faxholmen.

Det som är speciellt med just den här ombyggnationen är att elever från Staffanskolans byggprogram snickrar. Fram till 2014 ska eleverna och deras handledare bygga om det gamla gårdshuset till tre moderna lägenheter på cirka 50 kvadratmeter vardera. Lägenheterna kommer alltså inte att vara särskilt stora till ytan, desto större kommer de att bli i volym eftersom de kommer att vara öppna till taknocken och försedda med sovloft.

Granen förvandlas
När Granen återinvigs i april 2013 kommer allt att vara toppmodernt och de tre hyresgästerna H&M, KappAhl och Waynes Coffee & Restaurang får alla stora, ljusa och trevliga lokaler.

Men ännu så länge är det en byggarbetsplats, till och med Söderhamns största. Mycket är på plats, bland annat en toppmodern värmeväxlare och lika modern ventilationsanläggning. Men det är fortfarande en hel del kvar att göra. Väggar ska rivas och andra byggas upp. På golven ska det läggas klinker och nya hissar ska installeras. I källarplan byggs lager och personalutrymmen.

Det dröjer ytterligare några månader av intensivt byggande. Därefter kommer de nya hyresgästerna att ägna någon månad till för att inreda. Men sedan kommer Granen att bli ett fantastiskt affärshus och förhoppningsvis banar det väg för ytterligare etableringar i centrum.